close
premier
utoljára
4279_-_254

Interjú Kristen Stewarttal, az Alkonyat-sorozat sztárjával

Kristen éppen olyan, mint az általa megformált Bella: öntörvényű, de romantikus.

A fiatal színésznő még alig múlt húszéves, de már rengeteg film van a háta mögött. A tinik kedvenc vámpírmeséjén kívül játszott Jodie Fosterrel a Pánikszobában, feltűnt az Út a vadonba című Sean Penn-drámában, az HBO nézői pedig mostanában láthatják Robert De Niro oldalán a Minden azzal kezdődött (What Just Happened) című filmben és augusztus 20-án a Kalandpark (Adventureland) című vígjátékban.

Interjúnkban az Alkonyat-filmek kulisszatitkairól és két kollégájához, Robert Pattinsonhoz és Taylor Lautnerhez való viszonyáról mesélt.

Mit szeretsz Bellában?


Az egyik jellemző tulajdonsága, hogy sokat ügyetlenkedik, ugyanakkor nem érzi magát kellemetlenül emiatt. Megvan benne az egyensúly, hiszen amíg nem érzed kellemetlenül magad, nincs miért szégyenkezned sem. A legtöbb lány, azt hiszem, szeretne ilyen lenni. Sokszor esetlen, de mindig kiáll amellett, amit gondol.

Hogyan változott a kapcsolatod Roberttel? Könnyebb vagy nehezebb a közös munka így, hogy egyre jobban ismeritek egymást?

Mindenképpen egyszerűbb, mert könnyebben kimondasz dolgokat, és hazudni sem tudsz valakinek, akit jól ismersz. Ha egy jelenetben valami nem jól sikerül, könnyebben megmondjuk a másiknak, hogy menne ez jobban is, próbáljuk meg még egyszer. Szóval összességében minden sokkal könnyebb így.

Rob azt mesélte, hogy a forgatásokon sokszor szóltál a rendezőnek, hogy vegyétek fel újra a jelenetet, mert meg tudná csinálni jobban is.

Igen, erre gondoltam! Pontosan tudom, hogy mire képes!

Megkérdeztem tőle, hogy ő tett-e hasonlót veled? Azt válaszolta, hogy valószínűleg megölnéd, ha megpróbálná...

Micsoda egy hazug! (nevet) Állandóan ezt csinálja velem! Nem azt mondom, hogy folyton ilyenek miatt állt a forgatás, de hosszú ideje dolgozunk együtt Taylorral és Roberttel, jól ismerjük egymás minden rezdülését és a másik szerepét, amit játszik. Szóval nem mond igazat, ő is szólt, ha valami nem tetszett neki.

Robról az a hír járja, hogy állandóan viccelődik a forgatásokon. Téged is meg szokott nevettetni?

Igen, ha éppen nem egy nehéz jeleneten dolgozik, akkor mindig ezt csinálja. Persze ilyenkor mindketten nevetünk. Ezek egyébként általában a komoly jelenetek felvételeinél szoktak történni, nem azoknál, amiknek valóban viccesnek kéne lenniük.

Hol tanultad ezt az elszántságot, ami benned van?

Ha szereted azt, amit csinálsz, és nem kell feláldoznod érte a dolgokat, amik fontosak a számodra, akkor sokkal magabiztosabb leszel. Nem vagyok nagyképű, csak tudom, mit csinálok. Senki sem szeretne olyasvalakivel dolgozni, aki bejön a munkába, aztán dolga végeztével hazamegy. Az ilyen nem színész, csupán alkalmazott. Ez az utolsó dolog, amit szeretnék.

Mindenki arról beszél, hogy a legújabb filmben, a Napfogyatkozásban Taylorral csókolózol. Furcsa volt azok után, hogy mindig Roberttel kellett a hasonló jeleneteket forgatnod?

Igen, elég érdekes volt, mert a forgatás napján mindenki beszólogatott viccből, hogy „ribi”, én meg először nem értettem, mi történik.

Ez a jelenet a könyvben is fura. Nem csak azért, mert hirtelenjében egy elsöprően romantikus csókolózós jelenetet kellett előadnom, bár persze ezért is. Bellának meg kellett volna lepődnie, de a helyzet annyira más volt. Ez egy el nem tervezett pillanat volt, egészen addig, míg konkrétan el nem kezdenek csókolózni. Ettől minden megváltozik, Bella megrémül, és átértékeli a kapcsolatát a barátjával. Képzelheted - megcsókolsz egy másik srácot, és máris látod magad előtt, hogy együtt jártok.

Szóval eléggé feszült, már-már kényelmetlen volt ezt a jelenetet forgatni, ráadásul nagyon régóta ismerem Taylort, ez sem könnyítette meg a dolgot. Viszont meg kell hagyni, csak előtte és utána volt fura. Érdekes módon a jelenet közben minden stimmelt, pont azt éreztem, amit ilyen helyzetben érezni kellett volna.

Azt mesélte, hogy miután befejeztétek a jelenetet, megkérdezted tőle: „Taylor, felfogtad, hogy épp az imént smároltunk?”

Igen, igen, tudom... Tényleg elég gáz volt ez az egész, nem tudtam szó nélkül hagyni. Amikor abbahagytuk a csókolózást, hátat fordított és elsétált. A rendező bekiabálta, hogy „ennyi”... Tayloron látszott, hogy hidegen hagyja az egész, én meg olyan hülyén éreztem magam, ezért azt mondtam neki: „Hé, épp az imént csókoltuk meg egymást! Ez csak nekem para? Beszélünk róla, vagy csak túllépünk az egészen?”...vagy valami ilyesmit. (nevet)

A sikoltozós jelenetek ezek szerint könnyebbek? Vagy azok is ilyen furcsák?

Azok sem jobbak... Nem hiszem, hogy bárki is meg tudja őrizni a nyugalmát egy ilyen szituáció után. Hiába csak el kell játszani, hogy izgatott vagy, azért ez lelkileg és fizikailag is kimerítő dolog.

Elég öntörvényűnek látszol.

Tudom, hogy sokan jobban irányíthatóak, mint én. De azért nem mondanám, hogy kezelhetetlen vagyok, csak másképpen kell kezelni. Ennek az lehet az oka, hogy nagyra becsülöm a rajongókat, de nehezen szokom meg ezt a kiemelt figyelmet. Úgy értem, elég őrült dolog látni, hogy az emberek olyan dologért lelkesednek, ami nekem személyes, belőlem jön. Amióta az eszemet tudom, olyan filmeken dolgoztam, amikkel az emberek nem foglalkoztak. Ezért aztán mindig harcolnom kell magammal, hogy felfogjam, ez a valóság. Sosem választottam, hogy ez megtörténjen velem, ez nem az én döntésem, így irányítani sem tudom. Ahhoz azért rettentő nehéz hozzászokni, hogy minden másodpercemet százezrek figyelik. Nem csak a filmeket, hanem a személyes szférámat is. Nem mindig tudom kezelni ezt a helyzetet, ezért tűnhetek kezelhetetlennek.

Azért egész jól megy, akárcsak ez az interjú...


Hát, igen... tapasztalat és rutin kérdése az egész. Azért még mindig izgulok minden nyilatkozat előtt. Tudom mennyien fogják olvasni ezt az interjút, a szavaknak súlya van, úgyhogy igyekszem jól meggondolni, mit mondok.

Mennyire volt ciki forgatni azt a jelenetet, amiben el akarod csábítani Robertet, de ő nemet mond?

Szörnyű volt! El sem tudod képzelni! Nagyon kellemetlen volt, mert érted, egy nő nincs hozzászokva az ilyesmihez.

Nem gyakori, hogy egy pasi visszautasítson egy csajt, igaz?

Pontosan! Tudom, hogy ők ketten teljesen más háttérrel rendelkeznek, de ha Edward egy pillanatra belegondolna, akkor hamar rájöhetne, hogy az ő feladata, hogy vigyázzon Bellára, és ezt nem is kerülheti el. Persze másként gondolkodnak a szerelemről, de az a szép ebben a történetben, hogy valahol félúton találkoznak.

Bella és Edward már tervezgetik az esküvőjüket, holott csak középiskolások. El tudtad valaha képzelni, hogy ilyen fiatalon elkötelezd magad?

Sosem voltam az a fajta lány, aki egész kicsi kora óta az esküvőjét tervezgeti. Egy csomó csaj ezt csinálja, én viszont nem gondoltam ilyesmire. Szuper családom van, egyértelmű, hogy egyszer majd szeretnék saját családot. Ez nagyon fontos számomra, ugyanakkor sosem szerettem volna fiatalon feleség lenni. Tulajdonképpen mindig úgy képzeltem, hogy ez csak később fog megtörténni. Azt gondolom, hogy ez természetes az én koromban. A generációm nem igazán szeretne megállapodni 30-35 éves kora előtt. Szerintem eleve nevetséges egy ilyen komoly döntést konkrét életkorhoz kötni. Majd megtörténik, mikor eljön az ideje.

Ha valaki megkérné a kezed, milyen lenne a tökéletes pillanat?

Fogalmam sincs. Jó volna, ha minél spontánabb lenne. Valami ilyesmit képzelek el: „Hé, össze kéne házasodnunk, nem?” Mire ezt válaszolnám: „Ja, persze!”. Komolyra fordítva, nem gondoltam ezt még végig, hiszen csak 20 éves vagyok.

Jártál hagyományos középiskolába? Milyen diák voltál?

Korábban bejártam a suliba, de kilencedikes korom óta magántanuló vagyok. Amikor rendes gimibe jártam, elég sok barátom volt, népszerű voltam, de azért nem barátkoztam mindenkivel. Nagyobb csapathoz sosem csapódtam, és most már lehetőségem sincs rá, mert nem járok be a tanórákra a munka miatt.

Ha Te lennél Bella legjobb barátnője, milyen tanácsot adnál neki?

Azt hiszem, talán azt javasolnám neki, hogy legyen őszintébb azokkal, akik fontosak neki. De ezt nem minden esetben tudná betartani. Az ő világában vámpírok és vérfarkasok veszik körül, így nem csoda, hogy bizalmatlan mindenkivel. Úgyhogy inkább azt kéne mondanom, hogy minden a legnagyobb rendben, jó úton jár.

Melyik a kedvenc jeleneted?

Bármilyen hülyén is hangzik, hiszen az előbb már beszélgettünk róla, de a Bella-Jacob csókjelenet a kedvencem. Az a pillanat mindent megváltoztat, mintha Bella abban a pillanatban felnőne egy kicsit. Ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a csókról beszámol Edwardnak is. Korábban kamaszos rajongással tekintett Edwardra, el sem tudta képzelni, hogy nélküle éljen. Most eljut arra a pontra, hogy tudna nélküle élni, csak nem akar. Sokkal érettebb gondolkodásra vall, hogy szeretnék valakivel együtt lenni, mint ha szükségem van rá.

És mi a helyzet azokkal a jelenetekkel, amikben Bella az apjával szerepel?

Nagyon szeretem a közös jeleneteket Billyvel (Burke), aki Charlie-t játssza. Van egy kényes beszélgetésünk a filmben, a szüzességről. Hát, az oltári vicces. Persze miközben felvettük, nem szórakoztam olyan jól, de visszanézve nagyon mókás!

És a sátras jelenet milyen volt?

Imádtam egy hálózsákban lenni Taylorral! Egész délután ott feküdtünk. Nagyon szeretem Taylort, hasonló a kapcsolatunk, mint Bellának és Jacobnak, úgyhogy jól kijövünk, és ez a filmvásznon is lejön.

Mesélnél kicsit a stábról? Baráti a hangulat?

Mostanra jól megismertük egymást, sok időt töltünk együtt, szóval nincs olyan a szereplőgárdából, akit ne ismernék igazán közelről.

Van olyan, aki különösen hiányozni fog, ha leforgattátok az utolsó Alkonyat-mozit?


Persze! Nem is tudnék egyvalakit kiemelni. Robert és Taylor különösen hiányozni fognak, el sem tudom képzelni, milyen lesz, ha nem beszélünk mindennap.

Sokat lógtok együtt? Miket szoktatok csinálni?


Hogy őszinte legyek, a fiúk nem nagyon szeretnek olyan helyekre mászkálni, ahol sok a paparazzi. Los Angeles furcsa környék, őrült egy város! Igyekszünk elkerülni a felkapott helyeket, ebben elég jók vagyunk.

És mit csinálsz a szabadidődben?

Unatkozom. Rémesen béna egy alak vagyok. Többnyire csak ülök a lakásban a macskámmal. Teljesen odavagyok érte! Pár év múlva egy tipikus őrült macskás nő leszek, figyeld meg!

Szerinted miért szeretik az emberek Bellát?

Azt hiszem talán azért, mert olyan állhatatos azokban a dolgokban, amikben hisz. Megszállottan tud küzdeni azért, hogy megkapja, amit akar. Az út, a sok nehézség, amin keresztülmegy, végül mind megtérül. Szerintem sokan ezért tudnak azonosulni vele.

Van némi beleszólásod a jelmezedbe?


Csak egészen kicsi. Egyébként nem volt nehéz dolguk a jelmeztervezőknek, mert Bella stílusa pont olyan, mint az enyém. Azokat a cuccokat, amiket a filmekben visel, én is bármikor felvenném.

És milyen volt kontaktlencsét meg parókát hordani?


A paróka rémesen idegesítő volt! Ha tényleg kíváncsi vagy rá, hát borzasztó volt. Viszont segített abban, hogy nőiesebbnek érezzem magam. Kényelmetlen és furcsa volt, de a végeredményt látva, megérte a szenvedést. A kontaktlencse meg olyan, mintha téglafal lenne a szemeid előtt... vagy egy napszemüveg a szemgolyóid előtt. Nekem eredetileg kékeszöld a szemem, de egészen sötétbarna lencsét kellett viselnem. Hú, komolyan néha semmit nem láttam!

Melyik a kedvenc számod a Napfogyatkozás filmzenéjéből?

Az egész nagyon tetszik! Tényleg minden egyes számot nagyon szeretek róla, de a kedvencem a Florence And The Machine. Ők nagyon jók! Voltam pár koncertjükön is, élőben ha lehet, még elképesztőbbek.

Milyen szerepet játszanál szívesen a jövőben? Egy romantikus komédiát bevállalnál?

Szeretném valami könnyebb műfajban is kipróbálni magam, szóval igen, beleférne. Eddig a komolyabb filmek találtak meg. Ha olvasok egy forgatókönyvet, nagyon bele tudom élni magam. Ilyenkor azt érzem, ha nem keltem életre száz százalékosan az adott szerepet, akkor megölök valakit, aki közel áll hozzám. Tulajdonképpen nem tudom, milyen szerepet szeretnék legközelebb játszani, de ha kiváltja belőlem ezt az érzést, akkor nagy baj nem lehet.

Melyik a kedvenc filmed?

Azt hiszem az Emlékezz rám. És nem csak azért, mert Robert Pattinson a főszereplője!

2010-08-05

Tisztelt Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a jelen honlap cookie-kat használ olyan webes szolgáltatások és alkalmazások nyújtása céljából, melyek cookie-k nélkül nem lennének elérhetőek az Ön számára. A jelen honlap használatával Ön hozzájárul, hogy a böngészője fogadja a cookie-kat.

 

A cookie-k használatáról és a használatuk módosításáról itt tájékozódhat.


Többet ne jelenjen meg